750 ml water
half blokje bouillon
500 g gemengd gehakt
kip- en gehaktkruiden
250 g champignons
2 uien
1 rode paprika
1 grote prei
250 g taugé
1 kilo rijpe tomaten
blikje tomatenpuree
1 pakje Honig tomatensoep
een eetlepel macaroni
±2 eetlepels suiker
zout & peper
|
|
Breng ongeveer drie kwart liter water aan de kook en voeg het halve bouillonblokje
toe. Meng het gehakt met de kruiden en draai er balletjes van, voeg de gehaktballetjes toe
aan het kokende water en laat ze ± 15 minuutjes zachtjes doorsudderen, net tot aan de kook.
Snij uien, paprika, en prei fijn en fruit in wat margarine eerst de champignons, dan de ui samen met de paprika iets aan
en voeg dan de prei en taugé toe. Als de prei ietwat geslenkt is -beetgaar- en de taugé iets glazig, dit alles toevoegen aan de bouillon met soepballetjes.
Voeg dan de ontvelde en fijngesneden tomaten en het blikje tomatenpuree toe en breng alles aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de tomatenstukjes zachtjes gaarkoken, in ongeveer een half uurtje.
Voeg dan het pakje tomatensoep toe de suiker en een eetlepel elleboogjes macaroni* -van onderstaande pasta's een handje vol-.
Op smaak maken met zout & peper, doe het vuur uit en laat het nog ongeveer een twintig minuten staan.
Eet smakelijk !
* Gemakkelijk in te vriezen
* Macaroni leuke variaties : Farfalle, Fusilli, Penne Rigate, Pipe Rigate
|