Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Indonesisch Recept Satťsaus

Bijgerecht

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

4 volle eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
1 ui
1 deciliter (soja-)melk, 
of vleesbouillon of water
2 eetlepels ketjap manis
4 theelepels citroensap
4 eetlepels suiker
3 theelepels sambal oelek
zout naar smaak
gemberpoeder
Sate
  Plet de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas* en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediŽnten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.

* I.p.v. pindakaas kunt u 200 g ongezouten pinda's gebruiken. Pinda's fijnmalen in vijzel of keukenmachine. Twee eetlepels boter verhitten in de pan en pinda's bruinen (de ui kan hier achterwege worden gelaten). De knoflook even meebakken en afblussen met bouillon. De rest van de ingrediŽnten toevoegen en even goed door laten koken.


Meer Recepten | Kroatische Ražnjici | Kroatische Ćevapčići
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali