Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Noord-Italiaans recept Risotto met Kaas

4 porties

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

1 grote ui 
2 teentjes knoflook 
1-2 eetlepels olijfolie
25 g boter 
300 g risottorijst 
9 dl kippenbouillon (blokjes)
1 dl droge witte wijn 
1 eetlepel gehakte peterselie
40 g geraspte (Parmezaanse) kaas
peper & zout

Benodigdheden:

Deksel
Risotto
  Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur mooi goudgeel. Voeg de rijst toe en bak hem al omscheppend mee totdat de korrels glazig zien. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de wijn toe en kook de rijst al roerende totdat het vocht is opgenomen. Schenk de helft van de verwarmde bouillon erbij en breng alles al roerende aan de kook. Voeg als het vocht door de rijst opgenomen is de rest van de bouillon en peper en zout naar smaak toe en breng alles al roerende aan de kook. Roer de risotto voortdurend goed om, om aanbranden te voorkomen. Kook de risotto op een laag vuur, onder voortdurend roeren in Ī 25 minuten gaar. De risotto is dan lekker smeuÔg. Schep de peterselie en de kaas (naar wens) erdoor, neem de pan van het vuur en laat de risotto 10 minuten, met het deksel op de pan nagaren. Eet smakelijk !

* Lekker met een karbonade, of kip-ananas


Meer Recepten | Pasta Carbonara | Kroatische Djuveč rijst
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali