Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Kroatisch Recept Ražnjici

5-6 personen

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

400 g varkenshaas
zout & peper
1 of 2 uien

Marinade:

3-4 teentjes knoflook
1 el citroensap
2 el ketjap / sojasaus
4-5 el olijfolie
2-3 tl paprikapoeder
1 takje tijm
5 el suiker
Raznjici
  Schil en snipper de knoflookteentjes en haal de blaadjes van het takje tijm. Maak van de knoflook, citroensap, ketjap, olie, paprikapoeder, tijm en de suiker een marinade. Bewerk het vlees met een houten (vlees-)hamer aan beide kanten en snij het in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg de blokjes in de zelfgemaakte marinade en laat ze minstens 2 uur marineren, langer mag altijd, zet het bij warm weer alleen wel in de koelkast met een folie er overheen.

Rijg de gemarineerde vleesblokjes aan ijzeren pennen of houten satťprikkers, houten prikkers een dag van te voren in het water zetten om verbranden te voorkomen. Bestrooi de ražnjici met wat peper en zout en rooster het op een houtvuurtje, op de grill, of op de bovenkant van een gourmetstel/steengril aan alle kanten gaar. Schil en snij de uien in ringen en serveer ze bij de ražnjici. Ražnjici is ook lekker met stokbrood en (aardappel-)salade en goed te combineren met zelfgemaakte satťsaus.

* Ook heerlijk voor op de barbecue

* Typerend Kroatisch gerecht


Meer Recepten | Kroatische Ćevapčići | Kroatische Djuveč rijst
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali