Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's Kroatië
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Spaans Recept Pilav

Eenpansgerecht

Ingrediënten:

 

Bereiding:

500 g varkens hamlappen
 25 g boter (-room)
  1 gele paprika
  1 rode paprika
  2 eetlepels ketjap (manis)
  1 theelepel sambal
  2 eetlepels maïzena 
  2 teentjes knoflook 
  1 blik perziken
  1 blikje tomatenpuree
  1 ui 
  peper en zout
  naar smaak
Pilav
  Pel en snipper de ui, doe hetzelfde met de knoflook. De hamlappen in blokjes snijden en braden met de gesnipperde ui en knoflook. Tomatenpuree, ketjap (naar smaak), sambal, toevoegen en uit laten bakken. Let op: tomatenpuree is van zichzelf zuur, door het goed te verwarmen verdwijnt de zurigheid. Was en snijd de paprika's in stukjes en roer het door het tomaten mengsel en bak ze halfgaar. Daarna alleen het sap van de perziken (houd een half mokje over voor het binden met de maïzena) en wat water naar smaak erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper. Dan alles overbrengen in een rohmertöpf of een ovenschaal met deksel. Vanuit een koude oven ± 1.15 uur op 200°C verwarmen. Daarna het gerecht binden met de maïzena: Het halve mokje perziksap aanlengen met de maïzena en toevoegen. Daarna de perziken toevoegen. Laat de perziken nog even warm worden en lekker in de pilav trekken. Dit gerecht wordt veelal geserveerd met rijst en salade.


Meer Recepten | Pilav à la kip | Kroatische Djuveč rijst
Het is toegestaan recepten te kopieëren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali