500 g varkens hamlappen
25 g boter (-room)
1 gele paprika
1 rode paprika
2 eetlepels ketjap (manis)
1 theelepel sambal
2 eetlepels maïzena
2 teentjes knoflook
1 blik perziken
1 blikje tomatenpuree
1 ui
peper en zout
naar smaak |
|
Pel en snipper de ui, doe hetzelfde met de knoflook. De
hamlappen in blokjes snijden en braden met de gesnipperde
ui en knoflook. Tomatenpuree, ketjap (naar smaak), sambal,
toevoegen en uit laten bakken. Let op: tomatenpuree is van zichzelf zuur, door het goed te verwarmen
verdwijnt de zurigheid. Was en snijd de paprika's in stukjes
en roer het door het tomaten mengsel en bak ze halfgaar.
Daarna alleen het sap van de perziken (houd een half mokje over voor het
binden met de maïzena) en wat water naar smaak erbij doen.
Op smaak brengen met zout en peper. Dan alles overbrengen
in een rohmertöpf of een ovenschaal met deksel. Vanuit een
koude oven ± 1.15 uur op 200°C verwarmen. Daarna het gerecht
binden met de maïzena:
Het halve mokje perziksap aanlengen met de maïzena en toevoegen.
Daarna de perziken toevoegen. Laat de perziken nog even warm
worden en lekker in de pilav trekken. Dit gerecht wordt veelal
geserveerd met rijst en salade.
|