Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Grieks Recept Mousaka

Ovengerecht

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

1 kg aubergines
1-2 theelepels zout
6 eetlepels olie, zout 
ca. 100 g paneermeel
600 g half om half gehakt
30 g (room)boter
30 g bloem
2 flinke uien
1Ĺ dl bouillon
2-3 knoflookteentjes
200 ml melk
1 bosje peterselie
peper en zout
blikje tomatenpuree
1-2 mespuntjes geraspte
nootmuskaat
Ĺ theelepel peper
2 eierdooiers
1 theelepel paprikapoeder
50 g geraspte kaas
1 mespunt tijm, oregano
1 eetlepel (room)boter
Mousaka
  Snijdt de aubergines in plakken van een halve centimeter en bestrooi de plakken met zout, laat dat even intrekken en dep de plakken droog met keukenpapier. De aubergine plakken afwisselend met toevoeging van olie in 3-4 minuten goudbruin bakken. De gebakken schijven eruit halen, de nieuwe erin leggen. Met de helft van de aubergineschijven de bodem van een grote ovenschaal bedekken (de rest achterhouden). Het gehakt rul bakken in de resterende bakolie. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, de peterselie wassen en fijnhakken en samen met het gehakt meesmoren. De tomatenpuree met wat water en de kruiderijen door elkaar roeren en dan met de helft van het paneermeel aan het gehakt toevoegen. Alles al roerend 5 minuten goed laten smoren en pikant op smaak brengen (ketchup). De helft van het gehakt over de aubergine plakken in de ovenschaal verdelen. Daarover de rest van de aubergine plakken en vervolgens het overgebleven gehakt daar weer op.
Oven voorverwarmen op 175įC.
Van de boter en bloem een roux maken. Bouillon en melk al roerend daaraan toevoegen, zodat het een gladde, witte saus wordt. De saus nog 5 minuten laten doorkoken, met peper, zout en nootmuskaat op smaak brengen. De pan van het vuur nemen en met de dooiers binden. De saus gelijkmatig over de mousaka gieten, met de rest van het paneermeel, de kaas en snippertjes boter bestrooien. Op het middelste rooster van de oven het gerecht in 40-45 minuten goudbruin bakken. Eet smakelijk !


Meer Recepten | Gevulde Paprika's | Kroatische Djuveč rijst
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali