Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Kroatich Recept Dalmatische Vissoep

Hoofdgerecht, 4 personen

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

300 gr vis (witte filet)
2 tomaten
3 wortels 
2 kleine aardappels
1 kleine rode paprika (evt.)
knoflookteentje
olijflolie
vegeta, peterselie (liefst vers)
zout & peper
paprikapoeder
half kopje rijst of pili-pili 
  Kook de vis met een beetje zout peper en peterselie in ongeveer 1,5 liter water tot het gaar is, Ī 20 min. Haal de vis eruit en leg deze even apart op een bordje en zeef de bouillon in verband met graten. Alle groenten wassen en in kleine stukjes snijden en in de bouillon doen, ook het knoflookteentje en een scheutje olijfolie. Laat het in ieder geval 30 minuten koken of totdat de groenten helemaal zacht zijn. Haal alles er dan weer uit en pureer de groenten door een grote zeef. Daarom is het belangrijk dat de groenten zacht gekookt zijn, anders is het heel lastig! De vis kan je nu controleren op graten, uitelkaar halen met bv. een vork. Doe de groente-puree en de vis terug bij de bouillon, let op want veel blijft aan de onderkant van de zeef hangen. Dit moet je er een beetje af schrapen. Voeg een beetje zout, peper, peterselie, vegeta en kruiden naar smaak toe en de rijst of pili-pili en kook tot dat gaar is. Het is erg lekker als je van een beetje peperig houdt, om een beetje meer peper erin te doen. Eet smakelijk!!!


Meer Recepten | Kroatische Ćevapčići | Kroatische Ražnjici
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali