Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's Kroatiė
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Kroatisch Recept Gevulde Paprika's

Ovengerecht (1 of 2 paprika's per persoon)

Ingrediėnten:

 

Bereiding:

500 g half om half gehakt
½ mokje rijst
6 grote rode paprika's
2 uien
4 teentjes knoflook
2 theelepels paprikapoeder
takje tijm
1 ei
1 blikje tomatenpuree
peper & zout
evt. witte wijn
Gevulde paprika's

Paprikasaus
  Kook 3 mokjes water op een ½ mokje rijst. Neem hiervoor gewone witte rijst, geen dessert-rijst. Doe de rijst, als het water kookt, in de pan en roer even goed over de bodem. Kook het 15 minuten (snelkookrijst 8 min.) en giet de rijst daarna af. Laat dan de rijst nog even staan met de deksel op een klein kiertje op de pan. Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe het gehakt in een kom. Houd 1 ui en twee teentjes knoflook apart voor de saus. Pel en snipper de ui en knoflook en strip het takje tijm (gedroogde tijm kan ook). Voeg 1 ui en twee teentjes knoflook samen met de paprikapoeder, een ei, peper & zout en de helft van de tijm (u kunt kruiden naar keuze toevoegen, ook kunt u gekruid gehakt kant & klaar kopen) aan het gehakt toe. Kneed dit met een vork of met de handen. Voeg nu ook de rijst toe en roer het nog even door met een vork (de rijst is heet).
Was de paprika's en snijd de bovenkant met steel eraf zodat je een dekseltje overhoudt. Verwijder de zaadlijsten en vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet het dekseltje er weer op.
Bak in een koekepan de rest van de ui en knoflook glazig en voeg de rest van de tijm, wat peper, de tomatenpuree en ongeveer 0,40 cl water toe. Laat dit even sudderen en giet de saus in een ingevette ovenschaal en leg de gevulde paprika's in de saus. Lepel wat saus over de paprika's. De liefhebber kan nog een lekker scheutje witte wijn toevoegen aan de saus. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 40 tot 45 minuten op 175°C gaar worden. Om de 5 minuten wat saus over de gevulde paprika's lepelen.

* Gerecht voor 3-5 personen, zie boven

* De gevulde paprika's bijvoorbeeld serveren met rijst


Meer Recepten | Griekse Mousaka | Hongaarse Goulash
Het is toegestaan recepten te kopieėren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali