200 g rijst
2 grote uien
2 knoflookteentjes
1 rode paprika
1 gele paprika
3 eetlepels olie
3 tomaten
4 eetlepels erwten
¼ liter vleesbouillon
2 lepels tomatenketchup
zout & peper
paprikapoeder
|
|
De rijst ca. 10 minuten in water koken (kook 3 mokjes water op een ½ mokje rijst.) en aansluitend goed laten drogen.
De uien snipperen en de knoflook fijnhakken.
Paprika's in ruitjes snijden, de tomaten in vieren. (evt. pellen).
De olie in een pan verhitten en de uien, knoflook en paprika aanbakken. Als de paprika's
een beetje zacht (niet helemaal gaar) zijn, de tomaten, erwten, rijst en bouillon toevoegen en
alles ca. 30 minuten laten garen onder af en toe doorroeren.
Op smaak brengen met paprikapoeder, peper en zout en evt. ketchup.
|