Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Recept Chocolade Mousse

Nagerecht, 4 porties

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

150 g pure chocolade
2 eieren (salmonella-vrij)
30 g suiker
1 lepel cacaopoeder
2 dl slagroom

Benodigdheden:

Au bain Marie pan
of magnetron
mixer
Chocolade mousse
  De chocolade in stukjes breken of snijden en au bain-marie*) smelten. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom en zet ze in de koelkast. Doe het eigeel in een (mix-) kom en voeg tweederde van de suiker toe en mix het met de mixer. Wanneer de suiker volledig is opgelost, de cacaopoeder erdoor roeren (kan evt. achterwege worden gelaten). Als de chocolade gesmolten is, dit door het gele eimengsel roeren. Doe de slagroom samen met de rest van de suiker in een kom, en klop het luchtig. Haal de eiwitten uit de koelkast en klop ze goed stijf. De slagroom lepel voor lepel door het chocolademengsel lepelen tot het helemaal is opgenomen en daarna het eiwit op dezelfde wijze. De mousse in schaaltjes verdelen en 1 tot 2 uur laten opstijven in de koelkast.

*) Je neemt een grotere pan waar een kleiner pannetje in kan blijven hangen. In de grote pan kookt het water, terwijl in het kleine pannetje het gerecht smelt zonder aan te branden, blijf wel roeren!

* Chocola is ook heel gemakkelijk te smelten in de magnetron (als je die hebt)... Breek de chocolade in stukjes in een glazen magnetron schaal en laat het op 800 W smelten. Reken ongeveer 1 min. voor 75 g chocolade

* Serveren met chocoladesnippers, poedersuiker of slagroomtoefjes

* Recept gemakkelijk te verdubbelen


Meer Recepten | Brusselse Wafels | Banketbakkersroom
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali