Natali's Homepage
Navigation
 
Home
Cheats
Lyrics
Links
Guestbook
Sitemap
 
 

Dutch Navigation
 
Kroatisch Alfabet & Uitspraak
Algemene vocabulaire Kroatisch
Beknopte Kroatische Grammatica
Kroatische Woordenschat
Het Nederlands Kroatisch Woordenboek
Het Kroatisch Nederlands Woordenboek
Foto's KroatiŽ
Recepten
 
 

Natali's Recepten
 

 

Natali's Internationale Recepten

Natali's Amerikaans Recept Cheesecake

Nagerecht (8 personen)

IngrediŽnten:

 

Bereiding:

Bodem:
250 g tarwekoekjes
60 - 70 g ongezouten boter

Vulling:
1 citroen
1 vanillestokje of aroma
750 g roomkaas of mascarpone
300 ml slagroom
150 g suiker
1 eetlepel maïzena
3 eieren
1/4 theelepel zout


Speciale benodigdheden:
Au bain Marie bakblik
Springvorm ø 24 cm
of waterdicht bakblik
Aluminiumfolie
Fijne rasp

Cheesecake
  Zorg ervoor dat alle ingrediŽnten (behalve de boter, want die gaan we toch smelten) op kamertemperatuur zijn, Stop de koekjes in een stevige driepvrieszak en sla ze stuk, rol er daarna over met een deegroller of fles om het extra fijn te krijgen (of in een foodprocessor malen, als je die hebt). Smelt de boter in de pan. Roer de koekjespoeder door de boter. Bekleed een springvorm met bakpapier. Vul de springvorm met het koekjesmengsel en druk stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Maak de schil van de citroen goed schoon en rasp met een fijne rasp alleen het gele eraf, pers daarna het sap eruit. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng in een kom de roomkaas met de slagroom, je kan dit prima met een garde doen. Voeg dan de suiker, de maïzena, het sap en de rasp van de citroen, het vanilleschraapsel (of aroma) en het zout toe en roer dit erdoor. Voeg de eieren één voor één toe en roer deze zachtjes door het mengsel. Dit kan ook met de garde, maar je hoeft niet te kloppen. Anders krijg je er teveel lucht in, waardoor de cake sneller barst.

Haal de springvorm uit de koelkast en vul deze met het roomkaasmengsel. Wil je geen barst in je cheesecake, dan kan je 'm het beste Au bain Marie bakken. Verwarm de oven voor op 175įC, zet een fluitketel of waterkoker met water op. Een spingvorm is niet waterdicht. Bekleed de buitenkant daarom met aluminiumfolie. Zoek een ovenbestendige schaal of blik waarin je springvorm past. Zet de springvorm in de schaal en vul de schaal tot het midden van de springvorm onder staat met kokend water. Zet de schaal voorzichtig in de voorverwarmde oven. Je kan de schaal ook vullen wanneer deze voor de oven op het rooster staat.

Deze cheesecake heeft wel even tijd nodig om te bakken (en nog langer om af te koelen). Zet na 45 minuten de oven op 160įC en laat 'm nog een half uur lang bakken. Als de randjes wat stollen en het midden is nog wat wiebelig dan is ie klaar. Daarna zet je de oven uit maar laat je 'm nog een uur afkoelen in de oven, als het kan met de deur op een kiertje. Na een uur zet je 'm nog een uur op kamertemperatuur om af te koelen en daarna zet je 'm afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Op zich is ie na 4 uur koelen stevig genoeg, maar hoe langer de cheesecake koelt hoe beter. Na het koelen moet je langs de randen de cake losmaken, bijvoorbeeld met de andere kant van een mes. Daarna kan je de springvorm openen. Geniet ervan!

* Naar smaak te decoreren met vruchten, gelei, curd of jam.
* Je kan verschillende koekjes gebruiken, bijvoorbeeld spritzen, bastogne of pepernootjes
* Je kan de cheesecake ook zonder waterbad bakken (kans op barsten groter)


Meer Recepten | Brusselse wafels | Banketbakkersroom
Het is toegestaan recepten te kopieŽren, alleen voor eigen gebruik. Deze site mag niet gedupliceerd worden op andere sites zonder toestemming. Er mag wel verwezen worden naar een recept door middel van een link.
 
 

© 2003 Natali