500 g bloem
250 g roomboter
4 eieren
1 theelepel zout
100 g suiker
2 eetlepels vanillesuiker
½ liter melk
30 g verse gist
of 3 zakjes bakpoeder |
|
Zeef de bloem in een kom en voeg hier de eieren,
het zout, het suiker en de vanillesuiker aan toe.
Verwarm de melk tot 40°C en voeg de boter toe.
Laat deze langzaam smelten in de melk en los
dan de gist erin op.
Giet dit mengsel
bij de bloem en roer met een garde alles goed door
elkaar. Laat het beslag rustig rijzen (± 45 minuten)
op een tochtvrije plaats
totdat het volume met 50% vermeerderd is. Vet een wafelijzer
in met wat boter en giet met een lepel het beslag ertussen.
Doe het ijzer dicht en bak de wafels goudbruin.
Na het bakken de wafels direct opdienen en
naar wens bestrooien met poedersuiker. Eet smakelijk.
|